Oldalunk működtetéséhez cookie-kat (sütiket) használunk. Az adatvédelemről bővebben itt olvashat. Többé ne jelenjen meg ez az üzenet.

Tippek cipővásárláshoz

Posted by akadmin 2015. 03. 16 0 Comment(s) Írások,

Gondos választás, hosszan tartó elégedettség. Cipő vásárlásakor többféle szempontot kell egyszerre figyelembe vennünk.

Szeretnénk egy kis segítséget, támpontot adni ennek a nem is olyan könnyű döntésnek a meghozatalában.

 

 

A cipők esetében az alábbi tényezőkre kell figyelmet fordítanunk:

  • megfelelő jelleg
  • megfelelő minőség, kényelemérzet
  • megfelelő méret
  • megfelelő ár-érték arány
  • divat

A vásárlás célja szerint válogathatunk a különféle jellegű, használhatóságú (pl. alkalmi cipő, papucs otthonra, klumpa munkához, vagy egy szandál mindennapi használatra, illetve sporttevékenységhez szánt stb.) cipők között. Ha már rátaláltunk az általunk keresett csoportra, a nekünk tetsző modelleket vesszük közelebbről szemügyre. Nehéz a választás, hiszen sokszínű, minőségben, formában, anyagban, színben - és még sorolhatnánk a szempontokat - széles választékkal találjuk szemben magunkat az üzletek polcai előtt állva. Azonban néhány dologban soha ne kössünk kompromisszumot:

Mindig tartsuk szem előtt saját adottságainkat, esetleges elváltozásainkról, illetve egészségügyi problémáinkról ne felejtkezzünk meg. Valljuk be, nem is gondolunk arra, hogy lábainkra terhelődik a teljes testsúlyunk, az egyenes, gerinckímélő, kiegyensúlyozott tartás, a könnyed mozgás egészségünk alapja, melyhez a megfelelő cipő kulcsfontosságú.

A későbbi problémák (pl. gerincbántalom, fejfájás, derékfájás, lábfej-deformáció, lábujjak eltorzulása stb.) mind kiküszöbölhetőek egy megfelelő minőségű, maximális komfortérzetet biztosító lábbeli kiválasztásával!

A valódi bőrből készült termékek képesek egyedül biztosítani azt a kényelmet és tartást, illetve megfelelő szellőzést hosszú időn át, amelyek alapvető elvárásaink egy lábbelivel szemben.

A kényelem érzése már az első felvételkor megmutatkozik. A felsőrész puhán, kellemesen öleli körül lábfejünket, a betét puha, kényelmes, a talp rugalmas, az egész cipő könnyű, mégis tartja lábunkat. Fontos kényelmi szempont, hogy egyéni sajátosságainknak is megfelelő legyen a kiszemelt termék: pl. magas, széles lábfej, bedagadt boka, bütykös láb, deformálódott lábujjak stb. esetén is. Ezért figyeljünk arra, hogy legyen állítható a bőség tépőzárral, csattal, cipzárral, cipőfűzővel, a sérülékeny, érzékeny bőrünket ne sértse, ne dörzsölje ki, legyen egyszerűen tisztán tartható, könnyű, puha, mégis tartós és szép.

A méret a lábbeli jellegéből adódóan nem feltétlenül felel meg a szokásosnak. Egy kézzel varrott technológiával készült papucsból például általában egy számmal nagyobb kell, mint a megszokott. Ne ragaszkodjunk tehát feltétlenül a korábbi nagysághoz, hiúságból vagy esztétikai okokból semmiképpen ne válasszunk kisebb, vagy nagyobb méretű cipőt.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy cipőt hosszú távra, akár évekre választunk. Ez bizony egy befektetés - az egészségünkért. Ezért érdemes elgondolkodnunk azon, hogy a fenti szempontoknak megfelelő, kiváló minőségű termék megvásárlása mennyi előnnyel, haszonnal jár számunkra. Mint tudjuk, az egészség megfizethetetlen, ezért az egészséges tartást biztosító, a kényelem és divat ötvözetét képviselő cipők mindenképpen megérik ezt a befektetést.

Ha pedig a kényelmen és praktikusságon túl sikerül olyan modellt találnunk, mely kivitelében is elnyeri tetszésünket, divatos, mutatós szín- és anyagkombinációban készült, egy finom, apró dísszel, csattal, dísztűzéssel dekorált, akkor elégedetten térhetünk haza a cipővásárlásból és hosszú időn át, örömmel viselhetjük egészséges cipőnket.